بندر نوشهر ظرفیت گردشگری دریایی را دارد


انتشار : 1402/04/03



محمدعلی محسنی نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس  شورای اسلامی  در گفت‌وگو با فارس با خبرنگار فارس در ساری درباره رونق بندر نوشهر با رویه گردشگری بیان اینکه بندر نوشهر یک فرصت بی‌نظیر اقتصادی برای غرب استان به ویژه نوشهر محسوب می‌شود که سابقه ۹۲ ساله دارد، اظهار کرد: امروزه بسیاری از بنادر پردرآمد کشور، سال‌ها و دهه‌ها بعد از بندر نوشهر فعال شدند اما به دلیل محدود بودن فضای بندر نوشهر، از یکسو در کرانه ساحل و از سوی دیگر نزدیکی به شهر، نتوانسته آن چنان که باید رشد کند و توسعه یابد.

وی با اشاره به جا ماندن تقریبی بندر نوشهر از کورس رقابت با دیگر بنادر استان و کشور، گفت:‌ غفلت مسؤولان در دهه‌های گذشته نیز در رخداد چنین وضعیتی نقش داشته است. با این حال باید به سمتی برویم که هم اراضی بیشتری در اختیار این بندر قرار گیرد و هم کالاهای با حجم کم اما با ارز آوری بالا جایگزین کالاهای پر حجم شوند.

نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در دولت‌های گذشته قرار بود ۲۰۰ هکتار به وسعت بندر نوشهر اضافه شود و این بندر از پس کرانه وسیع تر و جاده ترانزیتی برخوردار شود اما به دلیل موانع موجود، فقط ۶ هکتار آن محقق شده بود.

محسنی بندپی از پیگیری موضوع توسط معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان بنادر و دریانوردی کشور طی بازدید حضور از این بندر و بخش‌های مختلف آن سخن گفت و افزود: در نشست پیرامون رفع مسائل بندر مقرر شد که نخست، اقداماتی عاجل برای لایروبی ورودی‌ بندر نوشهر صورت پذیرد.

وی ادامه داد: انباشت گل و لای در طول این سال ها موجب محدود شدن تردد کشتی‌های حامل بارهای مختلف شده و مشکلاتی در این زمینه ایجاد کرده بود. دوم اینکه موضوع افزایش وسعت بندر نوشهر مورد بررسی قرار گرفت و از باقیمانده ۲۰۰ هکتاری اراضی حوالی بندر حدود ۵۰ هکتار، نهالستان است و بقیه در اختیار سایر دستگاه‌ها قرار دارد که مقرر شد نشستی دیگر در این باره برگزار شود و بررسی شود که چه مقدار از این ۱۹۰ و خورده‌ای هکتار قابل الحاق است.

نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی با اظهار اینکه می‌توان از طریق رایزنی‌ها در سطح هیأت دولت و دستگاه‌های اجرایی حتی بخش‌ خصوصی، اعتبارات لازم جهت خرید پس کرانه و افزایش فضای عرصه بندر را محقق سازیم، افزود: با تحقق اقداماتی اینچنینی می توان از زیان‌ده شدن بندر نوشهر جلوگیری کرد. این بندر اگر مورد توجه قرار گیرد، نمی‌تواند زیان‌ده باشد و باید به سمتی برود که هزینه‌های خود را تامین و زیان‌های احتمالی را جبران کند. به ویژه آنکه در نزدیکی فرودگاه نوشهر واقع شده و با توسعه این دو ظرفیت مهم، می‌توان زمینه‌های توسعه نوشهر را فراهم کرد.

وی با بیان اینکه در تلاش هستیم تا مسائل موجود این بندر از قبیل لایروبی، راه دسترسی، پس کرانه و ... را مرتفع کنیم، تصریح کرد: بندر امیرآباد شاید بیش از یک‌هزار هکتار فضا داشته باشد و این مسیر توسعه این بندر را آشناتر کرده است، از این رو می‌توان برای تبادل کالاهای با حجم بالا از بندر امیرآباد استفاده کرد و برای انتقال کالاهای با حجم کمتر از ظرفیت‌های بندر نوشهر، بهره برد.

محسنی‌بندپی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های بزرگ نوشهر در حوزه گردشگری بیان کرد: توسعه اقتصادی و توسعه گردشگری نوشهر هیچ منافاتی با هم ندارند و به همین منظور از چند سرمایه‌گذار دعوت به همکاری کردیم. ضمن اینکه حل و رفع مسائل و مشکلات گردشگری دریایی نوشهر در دستور کار قرار گرفت و به یاری خدا در آینده شاهد اتفاقات خوبی در این بندر خواهیم بود.